2007-07-08

$XAU (isoimpien kultaosakkeiden indeksi) ja GLD ratio nousussa.






Kultaosakkeet ovat alkaneet liikkua ylös kultaa paremmin. Yleisesti pidetään että kultaosakkeiden nousu suhteessa kultaan ennakoi kullan nousua ja uuden nousulegin alkua.


Yleisesti kullan toukokuussa 2006 päättynyt mousulegi ja alkanut konsolidointiperiodi taitaa lähestyä loppuansa.






Metallien ollessa pitkässä bull markkinassa väliin osuus pitkiäkin laskujaksoja ja konsolidointiperiodeja. Edellinen iso konsolidointiperiodi oli alkuvuodesta 2004 elokuuhun 2005 (noin 17-18kk).

Kullan nousua edesauttaa laskeva tuotanto ja se että useimmissa suurissa valuutoissa rahan määrän kasvu on lähellä tai ylittää 10% vuositasolla.



Newmont Mining (NEM) sulki kaikki gold hedge positionsa ja on hedge free. Osake otti pikku liikun perjantaina JUL 6, 2007.

It took five years of sustained increases in the price of gold, but Newmont Mining has finally decided to call a halt to its bets that gold prices won't continue to rise. After the close of trading on July 5 2007, Newmont said it had eliminated its entire 1.85 million ounce hedge position on its gold production. Company spent $578 million in June to buy back all of its price-capped forward sales contracts.


Kultaosakkeiden analyytikot sanovat että Newmont on hinnoiteltu tällä hetkellä alle Net Asset Valuen. Sama tilanne on monella muullakin kultaosakkeella. Yllättävää että alennusta löytyy jopa suurimmilta kultafirmoilta.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home