2006-04-20

Lyhyt yhtiökatsaus: Crowflight Minerals Inc.

Kanadalainen juniori kaivosyhtiö. Etsii ja kehittää mineraalivaltauksia, pääfokus nikkelissä. Yhtiö sanoo tavoiteekseen olla Kanadan seuraava uusi nikkelintuottaja.

Crowflight Minerals Inc. - CML Toronton Venture listalla.
http://www.crowflight.com/

CML in tsx.com
CML.V in stockcharts.com
CML.V in yahoo.com

Yhtiön kehitysvaihe: 2 - kehittäjä (tuottaja vuonna 2007)

'1 - explorer (etsii esiintymiä), 2 - developer (kehittää esiintymää, viemässä tuotantoon), 3 - producer (tuottaja)'



19.4.2004: 165 M osaketta (kaikki optiot mukana) * 0.215 CAD/osake
Markkina-arvo: noin 31M USD



Varannot tällä hetkellä:
72M paunaa (lbs) nikkeliä (todennetut varannot), Bucko esiintymä.

Yhtiöllä on lisäksi laajat maa-alueet, joissa on pitkälle edenneitä lupaavia tutkimuskohteita. Resurssien ja reservien odotetaan laajenevan.


Tuotanto:

Yhtiö suunnittelee aloittavansa tuotannon ensi vuoden loppupuoliskolla (H2 2007). Tuotanto olisi 11-14M paunaa nikkeliä vuodessa, kustannus (cash cost) per pauna $3.60. Nikkelin hinnan ollessa päällä $8 USD per pauna projekti on melkoisen kannattava. Yksinkertaisesti laskettuna bruttotuotto olisi noin $50M USD vuodessa (minimi 11M lbs * $4.5 USD/lbs). Tuolla tietty pitää kattaa capex jne..

Nykyisillä varannoilla tuotanto kestäisi noin 6 vuotta.


Tilanne:

Yhtiön tutkimusohjelma tähtää Bucko esiintymän kaivettavien varantojen tuplaamiseen 2008 aikana.



Nikkelin varastotilanne on historiallisen tiukka ja hinta (graafi) on ollut nousussa viimeiset viisi vuotta. Kiinan nikkelin kulutus on kasvanut merkittävästi vuoden 1999 jälkeen; osuus globaalista nikkelin kulutuksesta on noussut alle 5% tasosta yli 11%.

Yhtiöllä on mahdollisuus hyvään tulokseen ensi vuodesta alkaen, nikkelin hinnan odotetaan pysyvän korkealla tasolla lähivuosina.



Kurssikehitys: mahdollinen breakout







Lähteet:

Lue yhtiön esitys: Corporate Presentation - March 2006 (PDF)

Muista tehdä oma Due Diligence ennen sijoituspäätöksiä.

8 Comments:

At 2:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Terve, jeps hyvät sivut sulla. Itellä tuli vielä mieleen mahdollisena kehitysehdotuksena jonkinlainen lista seurattavista lapuista.

Sullahan tietenkin tulee näitä tässä pikkuhiljaa, mutta jos listais 10..20 kipaletta nyt heti ja perään vielä sen hetkiset kurssit, niin tulis heti kuva minkälainen seuraamiesi yhtiöiden kehitys on.

Tavallaanhan tästä voisi parhaimmillaan tulla Löparen tyylinen sivusto (Aikanaan Ruotsissa), jossa webbisivuilla alkoi olla jopa hinnoitteluvoimaa kun ostajia olikin pikkulafkoille normaalia enemmän.

Sitten tietenkin jos muita toiveita esittää, niin lisää hyviä uraani ja hopea firmoja hakusessa.

terveisin varma

 
At 2:49 AM, Anonymous Anonymous said...

ja vielä tästä crowflightista, kauanko niillä vielä riittää cashia, vai tarvitaanko anti kohta?

-sama

 
At 1:36 AM, Anonymous Anonymous said...

Mitä mieltä olet Apex Silveristä (SIL)?

 
At 10:11 PM, Blogger sku said...

Jep, voisin tehdä listan joistakin mielenkiintoisista firmoista.

Crowflight hakenee pankkilainaa sitten kun optimoitu versio Feasibility Studysta valmistuu (BFS, Bankable Feasibility Study). Projektilla taitaa olla sen verran hyvät numerot että lainaa pitäisi saada aika helposti. Muitakin vaihtoehtoja lienee on.

Apex Silver on yksi isoimmista hopean tuottajista. Sillä on melko paljon varantoja markkina-arvoon nähden mutta moni kommentaattori ei ymmärrä miksi ihmeessä ne hedgaa tuotantoaa!?! Eli lukitsee myyntihinnan näille tasoille vaikka hopea on karseassa bull markkinassa. Jos uskot että hopea nousee sijoita johonkin muuhun firmaan koska Apex ei voi siitä täysimääräisesti hyötyä. Hyvä veto se on jos hopea laskee.

 
At 11:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Näkeekö jostakin kuinka paljon tuotannosta on hedgattu? Outo

Ajattelin tankata jotain konservatiivista PM-osaketta ja ajattelin että SIL voisi olla sellainen. Entäpä Newmont? NOma näkemys on että kulta nousee ja hopea vielä enemmän. Metalleja on jo, nyt pitäisi saada osakkeita.

 
At 12:06 AM, Anonymous Anonymous said...

Löytyikin jo, Apex hedgasi turvatakseen kaivoksen rahoituksen. Hopeasta hedgattu 3.5%, eli peanuts:

In the third quarter 2005, Apex Silver recorded a $9.6-million mark-to-market non-cash trading loss, primarily tied to the newly-established hedge positions required in connection with the $225-million bank financing to develop its 100%-owned San Cristobal open-pit silver-zinc-lead project located in southwestern Bolivia. All hedge positions required for the bank loan have been established. They include a combination of forward sales and a variety of call options (struck at different prices) covering approximately 10.4 million ounces of silver, 358,150 tonnes of zinc and 159,000 tonnes of lead over a seven-year period (the mine is projected to have a 16-year life based on existing proven and probable reserves and throughputs). These hedge positions represent about 3.5%, 12.6% and 14.7% of planned life-of-mine payable production of silver, zinc and lead, respectively.

 
At 10:58 PM, Anonymous Anonymous said...

Nyt se Apex rommasi Bolivia-riskin takia, hmm.

 
At 5:46 AM, Anonymous Anonymous said...

Hei, päivityksiä blogiin kitoos!

Unohdin muuten sen SIL:in Boliviariskin takia ja hankin SLW:tä, onko suositella jotain muita hyviä hopea- tai jalometalliosakkeita?

 

Post a Comment

<< Home