2006-04-18

Lyhyt yhtiökatsaus: Aur Resources Inc.

Kanadalainen kuparintuotantoyhtiö. Hankkii, etsii ja kehittää mineraalivaltauksia, pääfokus kuparissa.

Aur Resources Inc. - AUR Toronton päälistalla.
http://www.aurresources.com/

AUR in tsx.com
AUR.TO in stockcharts.com
AUR.TO in yahoo.com

Yhtiön kehitysvaihe: 3 - tuottaja
('1 - exploration (etsii esiintymiä), 2 - developer (kehittää esiintymää, viemässä tuotantoon), 3 - producer (tuottaja)')



17.4.2004: 96.76M osaketta * 16.40 CAD/osake
Markkina-arvo: 1378M USD



Varannot (reserve):
7.5 miljardia paunaa (lbs) kuparia, proven and probable (todistettu ekonominen kannattavuus)
- bruttoarvo 20 miljardin USD paikkeilla (kuparin hinta lähellä 3USD/lbs)
sinkkiä, hopeaa ja kultaa noin 5% prosenttia esiintymästä,
- bruttoarvo noin 900 M USD

Resurssit (resource):
(tyypillisesti resource luvut sisältävät reserve luvut, poikkeukset tulisi mainita)
Kokonaisuudessaan yhtiön resurssit ovat yli 11 miljardia paunaa kuparia. Se osa resursseja, minkä ekonominen kannattavuus on tutkittu ja todistettu on ilmoitettu reserve luvuissa.



Tilanne:

Yhtiön tulos vuodelta 2005 oli hyvä. P/E luku vuoden 2005 tuloksesta on vain 9, ja vuonna 2005 kuparin hinta oli jatkuvassa nousussa. Q1 2006 tulee olemaan mahtava ja 2006 todennäköisesti myös. Kuparin hinta (graafi) on noussut ihan viime päivän paljon ja odottevissa on rekyyli lähitulevaisuudessa. Vuodelle 2006 kuparin hinnan odotetaan kuitekin pysyvän päälle 2 USD/lbs ja keskimäärin selvästi yli vuoden 2005 tason. Kuparin varastotilanne (graafi) on tiukka.

Yhtiö on mielestäni halpa reserveihinsä nähden, ja reserveissä on kasvupotentiaalia.
Yhtiö tekee hyvää tulosta, ja kuparin hinta on edelleen kova. Tulos parantunee vuodelle 2006.

Muista tehdä oma Due Diligence ennen sijoituspäätöksiä.

4 Comments:

At 4:37 PM, Anonymous Anonymous said...

Mitä mieltä olet suoraan hopeaan sijoittamisesta? Nousee kuin raketti, fundat kunnossa jne.

 
At 6:54 PM, Blogger sku said...

Jos ostaa niin ainakin voi olla varovainen. Noin kovan nousun jälkeen tulee helposti iso rekyyli. Muutenkin tekniset mittarit sanoo jo että menee lähellä yliostettua. Tietty noi bull runit voi kestää pitkään ja nousta sikana mutta tossa on tosiaan takana jo 8kk nousua.

Lue alempaa juuri tuohon asiaan liittyvä artikkeli 'Markkinoille menemisestä tällä hetkellä'.

 
At 10:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Hankin sitten tänään hiukan lisää hopeaa maaliskuun alussa hankittujen lisäksi. Odotin 7 viikkoa dippiä mutta sellaista ei ole vielä kuulunut, joten päätin ottaa riskin. Jos Ted Butlerin jutut pitävät paikkaansa saattaa hinta räjähtää täysin kun valtavia shorttipositioita ruvetaan kilvan purkamaan. Ilmeisesti shorttina ollaan enemmän kuin mitä maanpäällistä hopeaa on olemassa, joten kaikkia shortteja ei voida sulkea edes teoriassa.

 
At 4:43 PM, Blogger sku said...

juu, tuo shorttipositio taitaa olla totta. siitä on puhuttu varsin pitkän aikaa, ainakin vuodesta 2003. jokaisessa hopean hintapiikissä siihen aina vedotaan. COMEX New Yorkissa, missä hopeaa treidataan, voi muuttaa pelisääntöjä kesken treidauksen ja shorttipositioita ei ole pakko sulkea ainakaan lyhyellä tähtäimellä. Se miten isot pankit ja pelaajat pääsevät niistä eroon pitkällä tähtäimellä on toinen juttu.

Edellisen commodity bullin aikana Hunt Brothers yritti nurkata hopea markkinaa. COMEX muutti sääntöjä hopea piikin aikaan siten että hopeaa ei voinut ollenkaan ostaa, vain myydä. Siihen päättyi hopea piikki ja Huntin veljekset menettivät omaisuutensa. COMEX voi myös forcettaa cash settlementtiin eikä niiden ole pakko toimittaa hopeaa minkä olet ostanut. Siellä on useita säännöksiä, jotka suojelevat isoja shorttaavia pelaajia. kannattaa lukea mm. Dave Morgan:n juttuja asiasta, hän on esillä usein financialsense.com:ssa ja silver-investor.com:ssa

 

Post a Comment

<< Home