2007-07-29

YEN ja sen vaikutus tai korrelaatio osakekursseihin

Tuli tässä viikonloppuna mieleen että löytyisikö mahdollisesti tekijöitä, jotka ennakoisivat ja korreloisivat kurssien (väliaikaisten) romahdusten kanssa. Olisi tietysti melko merkittävää jos löytyisi tekijöitä, jotka ovat ennakoineet kurssien laskua.

Sijoittamista käsittelevillä palstoilla on puhuttu paljon Yen Carrytrade asiasta. Jos matalakorkoista jeniä käytetään osakeostojen tekemiseen suuressa määrin niin carrytraden purkautuminen voisi näkyä sekä jenin kurssissa että osakemarkkinoilla. Voi myös olla tietysti että kausaliteetti on myös toisinpäin että jenin vahvistuminen johtaa carrytradien purkamiseen, joka johtaisi kurssien laskuun jos markkinoille tulee runsaasti realisoitavia possia.


Tuossa chartissa näkyy miten useamman kerran vuosina 2005-2007 S&P 500 indeksin laskua on edeltänyt jenin laskun pysähtyminen ja kääntyminen nousuun.

Esim.

1) jeni alkoi vahvistua huhtikuussa 2006 ja kurssit laskivat jyrkästi toukokuussa 2006.

2) jeni alkoi vahvistua helmikuussa 2007 ja kurssit laskivat jyrkästi helmi-maaliskuun vaihteessa 2007.

3) jeni alkoi vahvistua kesäkuussa 2007 ja kurssit laskivat jyrkästi juuri menneellä viikolla heinäkuussa 2007.


Pari linkkiä chartteihin:

1. YEN - SPX

2. YEN suunnanmuutokset esillä ROC mittarilla (Rate of Change).


Korrelaatio muihinkin isoihin indekseihin lienee samanlainen koska ne ovat liikkuneet paljolti samaan suuntaan SP 500 kanssa. Yllä jeninä on käytetty stockcharts.com:ssa olevaa $XJY tikkeriä (Japanese Yen INDX).

1 Comments:

At 7:25 AM, Anonymous Anonymous said...

Hei, rakastan blogiisi. Onko jotain voin saada päivitykset kuten liittymän tai jokin asia? Olen pahoillani En ole perehtynyt RSS?

 

Post a Comment

<< Home