2006-04-15

Ok.

Ajattelinpa sitten että pannaan sijoitusajatuksia blogiin niin säilyvät yhdessä paikassa. Keskustelupalstoilla jutut hukkuvat nopeasti juttuvirran mukana arkistojen syövereihin ja käytettyjen bittien kaatopaikalle.

Nähdäkseni tilanne commodity markkinoilla on se, että edessä on pitkä nousujakso. Tarkoitan sellaista noin 20 vuoden jaksoa, josta viitisen vuotta on jo takana.

Lyhyestä virsi kaunis, olkoon tässä sitten se aloitus.




The Bull Digging:

2 Comments:

At 12:33 PM, Anonymous Anonymous said...

Päteekö kaikkiin metalleihin,vai johonkin erityisesti.Itseä kiinnostaa Norick nickel niminen yhtiö.
Öljyn ja kaasun nousuhan johtuu kulutuksen kasvusta Aasiassa,ja levottomuudesta markkinoilla,myös spekulantit heittelee.

 
At 2:01 PM, Blogger sku said...

Ei voi tietenkään sanoa satavarmasti että kaikki nousevat mutta useimpien raaka-aineiden kohdalla mistä olen lukenut infoa mitä on tullut vastaan niin tilanne taitaa olla se että tuotanto ei tule (helposti) vastaamaan kysyntää.

Pitää katsoa erikseen infoa sitten vaikka ihan raaka-aine kohtaisesti.

Spekulantit eivät voi (helposti) saada aikaan pysyviä nousuja hintoihin. Ne voivat heitellä hintoja mutta eivät nostaa niitä pysyvästi. Jos raaka-aineen hinta nousee liikaa niin tuottajienhan kannattaisi myydä äkkiä ylimääräinen tuotantonsa markkinoille ja saada hyvät voitot. Jos tuottajat eivät näin pysty tekemään niin spekulantit ovat tehneet tehtävänsä eli nostaneet hinnan realistiselle tasolle. Ehkä uudella tasolla alkaa olla houkuttelevaa etsiä uusia esiintymiä tai tuoda lisää tuotantokapasiteettia markkinoille.

Kannattaa katsoa Norilsk Nickel sivut ja niiden presentaatio, sekä mitä raaka-aineita se tuottaa nikkelin lisäksi ja mikä niiden raaka-aineiden tulevaisuuden näkymät ovat. En osaa ulkomuistista sanoa yhtiöstä muuta kuin että on kiinnostavassa asemassa.

 

Post a Comment

<< Home